Відсутність податкових змін може вивести Україну з програми реформ МВФ. Завдяки податковій реформі державний бюджет 2016 року може уникнути дефіциту у 68 млрд грн. Водночас зміни допоможуть Україні не відхилятися від курсу програми реформ Міжнародного валютного фонду. Про це сьогодні під час засідання Українсько-американської ділової ради зазначила міністр фінансів Наталія Яресько, пише УНІАН. "Якщо ми залишимо ситуацію як є, не будемо нічого змінювати, ми повинні будемо знайти додатково 68 мільярдів гривень для покриття дефіциту бюджету.

Крім того, якщо ми зараз не вирішимо питання сплати ПДВ аграрними підприємствами, ми вийдемо з програми реформ МВФ", – сказала Яресько і наголосила, що агробізнес – це найбільш яскравий приклад спотворення системи сплати податків в Україні.

"Ми виступаємо за єдині умови роботи, особливо для агробізнесу. І тому продумуємо систему підтримки агропідприємств. Ми повинні підтримати малий та середній аграрний бізнес", – зазначила Яресько. Нагадаємо, раніше Мінфін у рамках обговорення податкової реформи вже пропонувало скасувати існуючий спеціальний режим сплати ПДВ для сільськогосподарського бізнесу за нульовою ставкою, але не встановлювало при цьому чітку дату, до якої відповідне рішення повинно бути прийнято. Пізніше Мінфін пропонував розглянути можливість скасування пільг уже до 2016 року – як того вимагала програма реформ уряду, підтримана ключовим кредитором країни МВФ. Разом з тим, Міністерство аграрної політики та продовольства заявило, що буде наполягати на збереженні пільг для аграріїв.

 

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!