Семенівської РДА повідомляє, що Постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2018 р. №329 внесені зміни до Порядку призначення житлових субсидій. Відповідно до змін передбачено обов’язкове інформування одержувачем субсидії в 30-денний термін управління соцзахисту населення про:

– наявність осіб, з урахуванням яких призначено субсидію, членів сім’ї (чоловіка/дружини, неповнолітніх дітей), які зареєстровані (фактично поживають) за іншою адресою;

– перебування у володінні сім’ї (в тому числі членів сім’ї, які зареєстровані за іншою адресою) транспортного засобу (в тому числі причепа), з дати випуску якого не минуло 5 років (крім мопеда та автомобілів, отриманих через управління соцзахисту);

– здійснення купівлі, набуття права власності в інший визначений законодавством спосіб (отримання в дар, спадщину тощо), оплати послуг на суму понад 50 тис. грн. протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії (призначенням субсидії без звернення з 1 травня);

– зміни складу зареєстрованих членів домогосподарства та зміни у складі їх сім’ї;

– наявність у складі домогосподарства осіб, які перебували за кордоном сукупно більше 60 днів протягом періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії (до 60-денного періоду перебування за кордоном не включаються дні службового відрядження, лікування або навчання за кордоном, що підтверджується відповідними документами).

У разі наявності в осіб, з урахуванням яких призначено субсидію, членів сім’ї (чоловіка/дружини, неповнолітніх дітей), які зареєстровані (фактично поживають) за іншою адресою, або у разі зміни складу зареєстрованих осіб чи зміни у складі їх сім’ї подаються нові заява та декларація.

Громадянин несе відповідальність за не повідомлення про обставини, що впливають на право отримання субсидії та її розмір. При виявленні відповідного факту надання субсидії припиняється, сума субсидії повертається.

Із 1 травня 2018 року, відповідно до п. 6 Положення про порядок призначення житлових субсидій, субсидія не призначається, якщо у складі домогосподарства (або у складі сім’ї члена домогосподарства) є особи, що досягли 18 років (крім осіб, що навчаються за денною формою або зареєстровані в центрі зайнятості і в цей період навчалися в центрах професійно-технічної освіти служби зайнятості або отримували пенсію чи окремі види державної допомоги, допомогу по безробіттю), але в період, за який враховується дохід:

– не мали доходу або їх дохід був меншим мінімальної заробітної плати;

– ними не сплачено мінімальний єдиний страховий внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у вказаний період сумарно протягом трьох місяців.

Із 1 жовтня 2018 року нові заяву та декларацію необхідно подати особам, яким у попередньому періоді субсидія була призначена за рішенням комісії:

– на фактично проживаючих зареєстрованих осіб (при виключенні зі складу домогосподарств осіб, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично в ньому не проживають);

– особам, які є орендарями житлових приміщень (будинків);

– внутрішньо переміщеним особам.

За додатковою інформацією можна звернутися до управління соціального захисту населення.

Ж. П. ГІРІЧ, начальник управління
соціального захисту населення

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!