Якщо говорити простими словами, то роутер – це електронний пристрій, який забезпечує бездротовим інтернетом, тобто Wi-Fi багато пристроїв одночасно. Іншими словами його ще називають маршрутизатор. Роутери існують різні й поділяються на групи залежно від типу підключення, ціни та призначення. Пропонуємо ознайомитись із кожною класифікацією детальніше.

b_385_225_16777215_0_0_images_news_2022_Router-dlya-byistrogo-interneta.jpg

Види роутерів за типом підключення

Маршрутизатор не може сам по собі роздавати інтернет. Це пристрій, який спочатку потрібно підключити до якогось провайдера, і лише тоді користуватись. Залежно від типу підключення є такі вай фай роутери:

  • ADSL. Зараз використовується рідко. Цей тип був популярний в часи стаціонарних телефонів. Тоді до телефонного кабеля і підключався пристрій.
  • Ethernet. Підключення відбувається за допомогою оптоволоконного кабеля. Це основне джерело мережі.
  • Мобільний. З’єднання отримується завдяки сім-карті або звичайному мобільному інтернету (3G/4G).
  • Універсальний. Роутери, які підключаються до мережі різними кількома способами.

Останній вид маршрутизатора найпопулярніший в наш час. Основне джерело інтернету – оптоволокно, додаткове – модем.

Види роутерів за ціною

Ціна дуже впливає на функції та можливості маршрутизатора. Він, як і будь-яка техніка, може бути складнішим або зовсім простий. 

  • Бюджетні до 1000 грн. Це роутери, які просто надають інтернет, мають стандартні функції, але нічого додаткового більш просунутого у них немає.
  • Середньо бюджетні до 2000 грн. Перевагою в порівнянні з попереднім видом є наявність програмного забезпечення. Окрім цього, вони створюють мережу з ширшим покриттям.
  • Топові моделі від 2000 і вище. Мають якісніше програмне забезпечення. Можуть одночасно надавати мережу величезній кількості клієнтів. Відрізняються високою швидкістю.

Не варто витрачати відразу великі кошти на роутер, якщо ви купуєте його для дому. Вам вистачить і простого. Дорогими слід користуватись у великих компаніях чи виробництвах.

Види роутерів за місцем встановлення

Перше, що потрібно врахувати перед покупкою, це місце встановлення маршрутизатора. Відповідно, вони поділяються на такі види:

  • Для квартири. Варто розрахувати, яка у вас площа та скільки людей буде користуватись. Зазвичай, вистачає звичайного бюджетного дводиапазонного роутера. В такого пристрою не буде проблем із частотами, які часто бувають у високих будинках.
  • Для приватного будинку. Тут ситуація складніша, бо більша площа, товстіші стіні та ще й територія біля дому. В такому випадку підійде роутер, з яким можна поєднати репітер.
  • Для віддаленої місцевості. Якщо ваш будинок у селі, або потрібен інтернет на дачу, найкращим варіантом буде роутер, який отримує інтернет від сім-картки. У деяких випадках буває потрібна додатково антена.
  • Для розумного будинку. В такому випадку роутер повинен бути якісний та надавати мережу великій кількості пристроїв. Хорошим варіантом буде два різних доступи до вай фай. Один – від кабеля, інший – від модему. Так ви ніколи не втратите з’єднання.

Маршрутизаторів є велика кількість, його не так просто обрати, як здається на перший погляд. Якщо ви не знаєте куди звернутись за покупкою, відвідайте інтернет магазин Алло в Полтаві. Великий вибір моделей та доступні ціни гарантовані для кожного клієнта.

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!