Відмова барабана пральної машини змушує думати про серйозну поломку, але часто він сам ні до чого, а зупинка вказує на інші несправності, більшість з яких усуваються. Яким би не було джерело проблеми, ремонт барабана пральної машини не варто проводити поспішно, інакше прання доведеться відкласти надовго.

Самостійний запуск барабана

У загальному вигляді список причин поломки барабана виглядає так:

  • Надмірна вага – сенсор чуйно реагує на перевищення рекомендованих норм завантаження та віддає команду про блокування запуску прання. У дорогих моделях сигнал про це відображається на дисплеї як код помилки. Видалення частини білизни запуск можна повторити.
  • Ремінь – якщо машинка не прямопривідна, після зливу води та вилучення білизни варто перевірити, наскільки легко барабан обертається вручну. Якщо хід занадто легкий, це може вказувати на обрив ременя або, що він злетів. Доступ до ременя відкривається через задню панель. Після заміни ременя потрібно точніше дотримуватися посібника щодо балансу білизни, щоб уникнути його розтягування та розриву надалі.
  • Заклинювання – утруднений хід барабана або хід зі скреготом свідчить про попадання між бачком та барабаном стороннього предмета. Для його видалення, можливо, потрібно спочатку зняти розміщений під бачком ТЕН і скористатися отвором, що звільнився.
  • ТЕН – ТЕН, що перегорів, перешкоджає запуску двигуна, оскільки електроніка "бачить", що нагрівання води не відбувається. Перед заміною теплонагрівального елемента потрібно його перевірити та переконатися, що причина зупинки барабана саме в ньому.

Проблеми барабана для фахівців

Руйнування підшипника також здатне знерухомити пральний апарат. Не виключено, що вихід його з ладу обумовлений попаданням води крізь сальник, що протікає. Заміна підшипника крім капітального розбирання вимагає спеціальних навичок, оскільки зазвичай добре запресований. У цьому випадку сумнівів щодо виклику майстра з ремонту пральної машини не повинно бути.

Через графітові щітки, що зносилися, перестає створюватися електромагнітне поле, а значить - двигун не запускається і барабан не обертається. Питання вирішується лише шляхом заміни старих щіток.

Найгірше, коли корінь проблеми криється в електронному блоці керування. Для відновлення працездатності барабана іноді потрібна перепрошивка програмного забезпечення або навіть повна заміна модуля.

Крім зазначених труднощів, хороші фахівці у Львові назвуть ще дюжину прямих і непрямих проблем, що викликають поломку барабана. Ми завжди готові надати віддалену підтримку, виконати простий або складний ремонт барабана пральної машини на місці та розповісти, як уникати подібних труднощів.

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!