b_385_225_16777215_0_0_images_news_2017_rybalka_P1420511.jpg

Мисливсько-риболовне господарство ТОВ «Сапсан-Семенівка» було створене у 2012 році. На сьогодні штат працівників налічує 20 чоловік – директор, бухгалтер, 9 єгерів та 9 працівників Біляківської риболовної дільниці – керуюча справами Ніна Стеценко, старший охоронець Микола Тіщенко, охоронці Іван Даценко, Іван Паталах та Володимир Божко, технічний працівник Олена Черненко, двірник Зіна Пономаренко, старший рибак Сергій Власенко, рибак Максим Юшко.

До 2012 року Біляківське водосховище було в далеко неприглядному стані: промислової риби не було, береги вкриті стихійними смітниками, процвітало браконьєрство з використанням заборонених знарядь лову. З боку держави не було ніякої підтримки, адже у державному бюджеті не передбачались кошти на утримання такого великого і значущого об’єкта господарювання. «Рятувальною шлюпкою» не тільки для водосховища, а й для держави, стала передача його в користування дбайливим господарям. Переломний момент настав 22 травня 2012 року – Біляківське водосховище перегорнуло нову сторінку свого існування.

b_385_225_16777215_0_0_images_news_2017_rybalka_lukackiy-aleksandr.jpg
24 травня День народження у знакової людини для «Сапсан-Семенівка» — мецената, людини, яка завжди підтримує мисливсько-рибальське товариство Семенівщини, генерального директора приватного підприємства «Виробничо-торгівельна компанія «Лукас» Олександра ЛУКАЦЬКОГО. Важко перелічити усі ті добрі справи, які Олександр Семенович зробив для нашого району, маючи тут лише добрих друзів. Це й підтримка обдарованої молоді, допомога дитячому оздоровчому табору «Світанок», встановлення Меморіального знаку жертвам фашизму у мікрорайоні цукрозаводу та багато іншого. Іншими словами, О. С. Лукацький закохався у наш край з першого погляду. Під його опікою — багатодітна родина із Семенівського району. У цей святковий для Вас день прийміть найщиріші привітання від усієї громади Семенівщини! Ваша підтримка — свідчення Вашого небайдужого ставлення до проблем нашого району і розуміння важливості його розвитку та процвітання. Від усього серця бажаємо Вам здоров’я, злагоди, взаєморозуміння, душевного спокою та достатку. Низький уклін Вам за Вашу натхненну і самовіддану працю, за Вашу непохитну віру у майбутнє нашого краю. Хай Господь Бог сторицею віддячить за Ваше розуміння, підтримку і за частку душі, подаровану нам. Хай щастя завжди супроводить Вас, людська повага й шана не минають, а Вашу мрію й працю повсякчас лиш визнання вінчають! Хай Вам Бог посилає своє благословіння на ваші добрі діла! З Днем народження!

На сьогодні ТОВ «Сапсан-Семенівка» займається риборозведенням науковими методами. Столичні науковці розробили біологічний паспорт, науковці Полтави – паспорт водного об’єкта, укладено договір із кафедрою біології лісу, мисливствознавства та іхтіології Запорізького національного університету на науковий супровід розвитку іхтіофауни водосховища. Кожного року проводиться зариблення водойми коропом, товстолобом, білим амуром, щукою, карасем. У цьому році нововведенням стало зариблення пеленгасом – унікальним водним жителем, який, харчуючись, проводить очистку дна водойми. На сьогодні у водоймі є коропи вагою до 5 кг, товстолоби вагою до 6 кг, білі амури – до 4 кг, щуки – до 9 кг, карасі – до 1,5 кг. Протягом весняно-літнього періоду проводиться постійна підгодівля риби. На території водосховища запроваджене платне рибальство, є облаштовані місця і для безкоштовної риболовлі, але тільки аборигенних видів риби (карася, окуня, плітки, синця, ляща), відповідно до Правил любительського та спортивного лову. На території риболовної бази встановлено п’ять вагончиків для бажаючих відпочити на свіжому повітрі. Нещодавно було побудовано чотири двомісні кемпінги, в яких є кондиціонери, телевізори, опалення. Створені всі умови для комфортного проживання та відпочинку. Окрасою водосховища є природний заказник – острів, на якому проживають вівці, барани та дикі свині. На острів можна потрапити за допомогою катера, здійснивши незабутню подорож по водосховищу. Територія Біляківської дільниці потопає у квітах, серед яких розміщені різні казкові фігури, створені власними руками працівників. Незмінною майстринею дільниці є Ніна Стеценко, яка вже 5 років працює на риболовній базі та зарекомендувала себе як чесний, добросовісний працівник. Ніна Олександрівна щодня займається благоустроєм території, веде облік виловленої риби та слідкує за порядком. Від самого початку створення дільниці відповідально працює охоронник Микола Михайлович Тищенко, який неодноразово виявляв порушників рибальства.

ТОВ «Сапсан-Семенівка» до підбору працюючих у Біляківській дільниці віднісся відповідально, тому її колектив складають віддані своїй справі люди, чесні, справедливі, працьовиті та добрі. ТОВ «Сапсан-Семенівка» опікується та надає допомогу по благоустрою села Біляки.

Запрошуємо всіх бажаючих на риболовлю та відпочинок до безкрайньої, мальовничої природи Біляківського водосховища. Усю контактну інформацію ви знайдете на сайті semenivka.com.ua в розділі «Рибальство». П’ять років – це тільки початок роботи рибного господарства. Попереду ще багато планів для розвитку. А ми бажаємо їх успішно реалізувати і не зупинятися на досягнутому. Наснаги вам та процвітання!

ТОВ «ТРК-Інформ»,
редакція газети «Вісник Семенівщини»

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!