b_385_225_16777215_0_0_images_news_2018_sport_1_21102018.jpg

21 жовтня традиційним осіннім Кубком пам’яті завершився сезон великого футболу в Семенівському районі. Щоправда, на наших уболівальників ще чекає фінальний матч першості області, та все ж можна підвести певні підсумки сезону 2018 року.

До кінця розіграшу чемпіонату Семенівщини з футболу залишилось 8 команд – «Магнолія» (Крива Руда) відіграла лише перше коло, після чого знялася зі змагань. Усього команди зіграли по 15 матчів, дві команди – «Оболонь» та «Веселий Поділ. Дослідне» – не зазнавали гіркоти поразок. Найрезультативніша команда – «Оболонь», яка провела у ворота суперників 72 м’ячі, вона ж є і командою з найкращим захистом, пропустивши 14 голів. Найбільше голів пропустила «Зоря» (Вербки) – 72.

Загалом у цьогорічній першості забито 332 голи. Найкращим бомбардиром із показником 24 проведені у сітку воріт м’ячі став гравець ФК «Дружба» (Очеретувате) Максим Харченко.

129 жовтих та 9 червоних карток отримали футболісти. Як і минулого року, кращим за fair play є ФК «Дружба» (Очеретувате), гравці якого отримали від суддів 12 «гірчичників». Найменш дисциплінованою командою є «Рів’єра» (Семенівка), в пасиві якої 25 жовтих і 2 червоні картки.

Усі ми знаємо про недостатнє фінансування футболу в нашій сільській місцевості, але, слід відзначити, що командам удалося зберегти достойний рівень футбольних полів. Розмітка газонів була на належному рівні. Найкращими в районі залишаються поля в Очеретуватому, Семенівці, Оболоні, Паніванівці.

Ще одна проблема – відсутність молодого покоління у футболі, яке б прийшло на зміну ветеранам. Ймовірно, тому у командах першості спостерігається тенденція залучення «легіонерів» з інших районів.

Як би там не було, Федерації футболу Семенівського району вдалося зберегти чемпіонат, на відміну від сусідніх районів. І це, на мою думку, найбільше досягнення організації. Тому висловлюю подяку всім гравцям, суддям і футбольним функціонерам, яким не байдужа доля місцевого футболу. Запрошую до подальшої співпраці.

Наостанок офіційно декілька слів про «золотий» матч. Скільки б не було нарікань на упередженість виконкому, але у «грі мільйонів» є свої канони, які, навіть якби хотілось, не обійти. Чому ж цю гру призначили в Очеретуватому, а не в Семенівці? По-перше, команда «Веселий Поділ. Дослідне» географічно (разом із селищем) входить до складу Семенівської ОТГ. По-друге, дана команда вже грала на стадіоні «Колос» у рамках розіграшу чемпіонату, тому це поле автоматично не є для неї нейтральним. Дякую всім за розуміння, а команді «Веселий Поділ. Дослідне» і головному судді Сергію Кибі – за «участь» у «золотому» матчі!

Наостанок про приємні речі. Так сталося, що всередині сезону я очолив ФК «Дружба», який виступає в оновленому чемпіонаті Полтавщини. На початку розіграшу команда виявляла неабиякі амбіції, що не завжди співпадали з результатами. На щастя, керівництву клубу вдалося владнати всі незгоди всередині команди, і після екватору першості, підсилившись місцевими гравцями, все стало на свої місця. Другу частину обласного чемпіонату ФК «Дружба» пройшла без поразок. І в цьому заслуга не лише тренерського штабу, а й усіх гравців, за що їм велике спасибі. Нам вдалося напрацювати ігрові схеми, які знадобляться в майбутньому. Найбільш «забивними» в нас є Максим Остапець та Ігор Черномор. Останній став кращим бомбардиром групового етапу першості. У другому колі гармонійно «вписалися» до команди Максим Безсонов і Олександр Синьовид. Покладаємо великі надії на вихованців «молодіжки» Олександра Костомарова та Станіслава Остапенка.

Попереду на ФК «Дружба» чекає плей-офф за обласне чемпіонство. Хочеться попросити всіх уболівальників про підтримку в майбутньому двохматчевому протистоянні з переможцем групи «А». Також, забігаючи наперед, звертаюсь до гравців «Дружби» усіх років: давайте разом зробимо свято для команди з нагоди 60-річчя з дня її заснування. Прошу поділитися спогадами, світлинами з редакцією газети «Вісник Семенівщини» (тел. 095-586-15-51), особисто запрошую на свято. Орієнтовно святкування буде приурочено Міжнародному дню футболу. Привітаймо разом ФК «Дружба» – команду із 60-річною історією!

Олександр ПУГАЧОВ,
голова ГО «Федерація футболу Семенівського району»,
головний тренер ФК «Дружба»

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

+5 # Друг Алины Кабаевой 30.10.2018, 14:33
Поздравляю ФК Оболонь с заслуженой победой в чемпионате. Желаю не сдутся на некст сезон. Надеюсь будет такой же конкурентный чемпионат....