liga.jpg

Україна може втратити гарантоване місце в груповому етапі Ліги чемпіонів за підсумками поточного сезону. (Таблиця)

Згідно таблиці коефіцієнтів УЄФА, наша країна в даний момент розташовується на дев'ятому місці, але вже в оновленій таблиці на наступний сезон ми можемо опуститися на 13-е місце. Відзначимо, що пряму путівку в груповий етап Ліги чемпіонів отримують країни до 11-го рядка рейтингу.

Справа в тому, що при формуванні нової таблиці на сезон-2020-2021 не враховуватиметься рейтинг сезону-2015/2016, в якому Україна набрала солідні 9,8 бала. 

Ось так виглядає в даний момент таблиця без урахування сезону-2015/2016:

8.Австрія - 24,725

9.Бельгія - 24,700

10.Турція - 23,600

11.Нідерланди - 22,400

12.Кіпр - 21,875

13.Украіна - 20,800

Виходить, що в цьому розіграші єврокубків нам потрібно набирати максимум очок, щоб обігнати Кіпр, Нідерланди і Туреччину.

Україна вже втратила одного бійця, далі за честь країни на полях Європи боротимуться чотири клуби: "Динамо", "Олександрія", "Зоря" і "Шахтар".

Кияни та олександрійці зіграють мінімум по 6 матчів у груповому турнірі Ліги Європи, а "Шахтар" - стільки ж, але в Лізі чемпіонів. Що стосується "Зорі", то у луганчан попереду складні матчі в плей-офф раунді Ліги Європи проти іспанського "Еспаньола". Якщо пройдуть іспанців - також зіграють як мінімум ще 6 єврокубкових матчів.

Є ще цікава деталь: при певних розкладах віце-чемпіон десятої країни в рейтингу може почати виступи з другого раунду кваліфікації ЛЧ. Програвши там, він позбудеться права потрапляння безпосередньо в груповий етап Ліги Європи. Команда, що програла в третьому раунди кваліфікації отримує таку путівку автоматично, як це було з "Динамо".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що форвард "Динамо" вивів "Зорю" в плей-офф раунд Ліги Європи .

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!