b_385_225_16777215_0_0_images_news_2020_kudackiy.jpg

Вчора відбулося резонансне засідання виконкому Асоціації футболу Полтавщини. Окрім календарних питань, пов’язаних зі стартом Чемпіонату Полтавської області 2020, обговорення крутилося навколо заборони футболістам грати одночасно у Чемпіонаті Полтавської області чи районів в Чемпіонату Полтави — турнірі який проводить Федерація футболу Полтави, яка не є членом АФП.

Зокрема голова АФП Валерій Головко публічно назвав цю федерацію і її чемпіонат нелегітимними, і анонсував появу в Полтаві нового футбольного органу — Асоціації футболу Полтави.

Голова Федерації футболу Полтави Олександр Кудацький прокоментував ці заяви ексклюзивно для «Полтавщини Спорт»

Про звинувачення в нелегітимності

— Федерація футболу Полтави була заснована 6 червня 1992 року і зареєстрована в органах юстиції, — розповідає Олександр Миколайович. — З того часу вона функціонує і ніхто не забирав у неї повноважень. У кожному регіоні може бути лише одна спортивна федерація, у якої має бути договір з профільним органом місцевого самоврядування. Якщо говорити про Полтаву, то у Федерації футболу Полтави наразі є договір з Управлінням спорту Полтавської міської ради. Тому ми цілком легітимні. Будь-які громадські об’єднання, в тому числі й футбольні асоціації, формуються на добровільних засадах і волевиявленні. Валерій Головко говорить, що йому з Києва дали завдання організувати нову Асоціацію футболу Полтави, але так не можна. Об’єднання мають бути добровільними. Якщо керівники Асоціації футболу Полтавщини всього цього не знають, то нехай вчать матчастину.

Про членство в АФП

— Ми б вступили в АФП, якби я не знав стиль і методи роботи Віктора Пожечевського.

— Що Ви маєте на увазі? Під цими словами можна розуміти будь-що.

— Ну ось зараз вони наприклад вносять у регламент ценз осілості. Це коли ти три роки маєш бути прописаний в регіоні щоб там грати. Потім ще купа обмежень за які команди можна було штрафувати — обов’язкові роздягальні і т. п. Я два роки мовчав і не критикував АФП, але я добре пам’ятаю, що коли я очолював обласну федерацію, в чемпіонаті області грали 32 команди. Тоді Віктор Пожечевський розповідав, що це мізер. А цього року їх стало аж 25. Раніше обласна федерація отримувала з обласного бюджету 600 тис. грн, і компенсувала відрядження і проїзд для арбітрів та інспекторів. Зараз АФП отримує втричі більше, але всі ті видатки лягли на плечі команд. Словом, робиться все для того щоб футбол у регіоні «загнувся». Особливо в районах. Заборони й обмеження аж ніяк не працюють на розвиток футболу. Ось що я маю на увазі. Я пам’ятаю, як Валерій Анатолійович «підняв на високий рівень» полтавський хокей. Боюся, якби те ж саме не трапилося з футболом.

Про подальші плани

— Чемпіонат Полтави має відбутися згідно з запланованим календарем. Деякі команди вирішили не ризикувати й кадрово переформатуватися. Хтось, як «Інваспорт» чи «Стандарт-Нафтогаз» збираються грати однією командою на обох турнірах. Якщо когось спробують дискваліфікувати, я пообіцяв футболістам відшкодувати всі матеріальні збитки, яких ті зазнають. Ми абсолютно легітимні. Якщо керівництво АФП в особі Валерія Анатолійовича чи Віктора Олександровича хоче подискутувати на тему розвитку футболу, я готовий викликати їх на публічні дебати на будь-якому доступному майданчику.

Нагадаємо, що Чемпіонат Полтавської області має стартувати 13 червня, а Чемпіонат Полтави — орієнтовно 16-го.

Владислав ВЛАСЕНКО, «Полтавщина Спорт»

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!