ТЕМА: Ремонт стиральных машин и стиралок

Ремонт стиральных машин и стиралок 1 рік 10 місяців тому #55391

Найкращий спосіб витягнути пральну машину з ніші для ремонту - це відкрити дверцята люка барабана, і, взявшись за верхню частину отвору люка, підняти її та витягнути вперед. Перш ніж спробувати це зробити, переконайтеся, що ніжки не прилипли до підлоги, нахиляючи пральну машину трохи назад. Не намагайтеся зробити це, якщо у вас є проблеми зі спиною – хребетна грижа або усунення дисків!

ремонт стиральной машины Ardo (Ардо)
ремонт стиральной машины Ariston (Аристон)
ремонт стиральной машины Atlant (Атлант)
ремонт стиральной машины Веkо (Беко)
ремонт стиральной машины Bosch (Бош)
ремонт стиральной машины Candy (Канди)
ремонт стиральной машины Daewoo (Деу)
ремонт стиральной машины Electrolux
ремонт стиральной машины Gorenje (Горенье)
ремонт стиральной машины Hansa (Ханса)
ремонт стиральной машины Indesit
ремонт стиральной машины Kaiser (Кайзер)
ремонт стиральной машины LG
ремонт стиральной машины Liebherr
Ремонт стиральной машины Toshiba (Тошиба)
ремонт стиральной машины Miele (Миле)
ремонт стиральной машины Samsung
ремонт стиральной машины Sharp (Шарп)
ремонт стиральной машины Siemens (Сименс)
ремонт стиральной машины Snaige (Снайге)
ремонт стиральной машины Stinol (Стинол)
ремонт стиральной машины
ремонт стиральной машины Whirlpool

- Якщо дверцята люка не можуть бути відчинені через несправність, ви можете підняти пральну машину знизу і потягнути її на себе. Але якщо пральна машина сповнена одягу та води, вона буде важкою. У цьому випадку, якщо ви можете вийняти шланг зливу, ви повинні злити воду вручну, щоб полегшити вагу машини.

- Будьте також обережні, якщо у вас вбудована у меблі пральна машина – не пошкодіть меблі. Можливо, доведеться розібрати частину конструкції, щоб отримати доступ до задньої стінки пральної машини. Також не пошкодьте стійками машини покриття для підлоги.

- Щоб уникнути пошкодження підлоги, використовуйте старий рушник, підстеливши його під ніжки машини. Це допоможе машині ковзати легше. Деякі люди люблять ставити свої пральні машини на коліщатка, проте це незручно в тому аспекті, що потрібно хороше балансування та фіксація – інакше при пранні машинка їздитиме.

- Не вмикайте пральну машину в іншому положенні, ніж робоче. Це може призвести до небажаних наслідків.

- Нові пральні машини часто мають зіркоподібні головки гвинтів, які потребують спеціальних викруток. Ці інструменти легко купити у господарських магазинах чи навіть супермаркетах у відділі інструментів. Найчастіше, звичайно, можна відкрутити їх плоскою викруткою, але будьте обережні, не пошкодьте м'який метал гвинта.

- Для забезпечення електричної безпеки, приступаючи до ремонту пральної машини, ви повинні перевірити, чи вона відключена від мережі, а при підключенні перевірити заземлення за допомогою вольтметра. Пам'ятайте, що пральна машина поєднує такі не дружні речі, як вода та електрика, так що поставтеся до безпеки ретельно. Якщо ви не впевнені у своїй кваліфікації для забезпечення заземлення, краще отримайте повнішу консультацію у фахівця.

- Відкривши машину, перш за все, переконайтеся в тому, що всередині немає сторонніх тіл - будь-які предмети, що потрапили всередину через кожух барабана, з часом викличуть проблеми. Закінчивши ремонт, переконайтеся, що всі патрубки та гвинти затягнуті і протікання не буде.

- Якщо ви не можете дістатися до розетки вашої пральної машини, єдиний вірний спосіб убезпечити себе - це відключити запобіжник на електрощиті. При цьому, якщо у вашому будинку лічильники знаходяться на поверсі – обов'язково повісьте табличку «НЕ ВКЛЮЧАТИ – працюють люди!» з номером вашої квартири. Від цього залежить ваше життя!



-Пам'ятайте, деякі частини пральної машини накопичують заряд під час роботи і зберігають його навіть після повного відключення машини від електромережі. Це конденсатори та супресори (напівпровідникові діоди). Удар струмом може бути дуже відчутним у деяких сучасних пральних машинах і протягом декількох хвилин після відключення електромережі. Не торкайтеся металу на основній друкованій платі пральної машини протягом мінімум 5 хвилин після припинення подачі струму. Хоча ремонт цієї плати дуже дорогий для проведення його своїми руками, ви все-таки майте це на увазі.

Інші поради щодо безпеки ремонту:

- Ніколи не торкайтеся барабана, валу двигуна або ременя приводу рукою, коли пральна машина працює, це може призвести до травми;

- Під час ремонту зніміть краватку і приберіть довге волосся під шапочку, бажано також не одягати одяг з довгими широкими рукавами, щоб уникнути попадання їх у деталі, що рухаються на великих швидкостях;

- Виймайте з кишень дрібні предмети – монети та ручки – вони можуть, випавши з кишені та потрапивши у пральну машину, замкнути її або викликати заклинювання механізмів;

Загальні поради після ремонту:

- Зливний шланг підключається зазвичай безпосередньо до U-подібного вигину під раковиною. Після ремонту переконайтеся, що він підключений правильно та надійно.

- Після установки, переконайтеся, що відсутній витік зі зливного шланга, каналізаційного стоку або U-подібного вигину при зливі води з пральної машини – ці деталі легко пошкодити при маніпуляціях з неповороткою пральною машиною – наприклад, при установці в нішу після ремонту.

- Перевірте наявність перегинів чи витоків у шлангу подачі води. Якщо вам довелося відключити шланг подачі води для ремонту, переконайтеся, що він не дає витоку після підключення. Оскільки вона може виявитися протягом 10 хвилин після запуску машини, варто проконтролювати її роботу протягом не меншого часу.

- Не треба надто щільно затягувати шланг подачі води. Це зіпсує гумову прокладку і в майбутньому може призвести до протікання. До речі, міняти гумову прокладку варто при кожному відкручуванні шланга. Вони ж виправляють більшість протікання.

- Після ввімкнення запустіть програму швидкого прання без білизни для тестування якості ремонту сюди
  • exmocom
  • exmocom аватар
  • Немає на сайті
  • Новачок
  • Дописи: 3
  • Репутація: 0
Адміністратор заборонив доступ на запис.
Час відкриття сторінки: 0.044 секунд