ТЕМА: Ремонт стиральных машин на дому

Ремонт стиральных машин на дому 1 рік 10 місяців тому #55392

ральна машина давно перестала бути чимось дивовижним. Вона є практично у кожному будинку. Люди звикли користуватися нею, спрощуючи цим неминучі побутові турботи. Однак подібна техніка, незважаючи на надійність і функціональність, може зазнавати різного роду поломок. У цій статті ми дізнаємося, що робити, якщо проблема торкнулася дверей пристрою.

Можливі проблеми
Навіть найякісніші та надійніші пристрої можуть зламатися. Поломкам схильні різні вузли. Нерідко доводиться ремонтувати дверцята люка техніки.

ремонт стиральной машины Веkо (Беко)
ремонт стиральной машины Bosch (Бош)
ремонт стиральной машины Candy (Канди)
ремонт стиральной машины Daewoo (Деу)
ремонт стиральной машины Electrolux
ремонт стиральной машины Gorenje (Горенье)
ремонт стиральной машины Hansa (Ханса)
ремонт стиральной машины Indesit
ремонт стиральной машины Kaiser (Кайзер)
ремонт стиральной машины LG
ремонт стиральной машины Liebherr
Ремонт стиральной машины Toshiba (Тошиба)
ремонт стиральной машины Miele (Миле)
ремонт стиральной машины Samsung
ремонт стиральной машины Sharp (Шарп)
ремонт стиральной машины Siemens (Сименс)
ремонт стиральной машины Snaige (Снайге)
ремонт стиральной машины Stinol (Стинол)
ремонт стиральной машины Vestfrost (Вестфрост)
ремонт стиральной машины Whirlpool

Розглянемо, які проблеми найчастіше виникають із цією важливою деталлю агрегату.

Якщо недбало хлопати дверцятами люка, можна пробити скло.
Часто ламається клямка деталі, що розглядається – в більшості випадків вона заклинює, коли двері зачиняються.
Можуть зламатися опори петель, виготовлені із пластмаси.
Відривається ручка дверцят.
Якщо ви зіткнулися з подібними проблемами, не варто панікувати. Головне, вчасно виявити несправність, а потім запастись усіма необхідними деталями та приступити до досить простого ремонту.

Що потрібно?
У ремонті дверцят люка машинки вам знадобиться гарна викрутка. З її допомогою вам вдасться відкріпити всі необхідні вузли, а також закрутити деталі, що знімаються, і фрагменти агрегату. Тут варто уточнити ідеально потрібний вид використовуваних біт. Імпортні моделі пральних машин часто використовують, крім простих хрестових, зірочки різних діаметрів, і навіть фігурні профілі. Їх слід тримати під рукою. Можливо, доведеться запастись спеціальними подовжувачами для біт.

Як відремонтувати?
Пристрій, дверцята якого зламалися, можна відремонтувати самостійно. Зазвичай у проведенні подібних робіт немає нічого надприродного. Розглянемо, як можна своїми руками «повернути до життя» пошкоджені дверцята люка у разі різних поломок.



Несправність УБЛ
Якщо несподівано перестав працювати блокування люка, це може означати, що воно сильно засмічено. Потрібно розібрати елемент та подивитися, чи мають місце якісь перешкоди. Якщо такі є, деталь обов'язково треба почистити. Трапляється, коли УБЛ перестає нормально функціонувати через перегрівання. За такої проблеми відновити постраждалу запчастину не вдасться.

Щоб прибрати старий і пошкоджений пристрій, а потім на його місце встановити нову запчастину, потрібно скористатися 2 викрутками: шліцевою та хрестовою. Порядок дій буде наступним.

Акуратно підтягніть хомут викруткою шліцевого типу і зніміть його.
Приберіть частину манжети у районі кріплення замка. Робіть це акуратно, щоб не зашкодити жодній деталі.
Відкрутіть пару гвинтів , які виконують функцію блокувальних деталей.
Дістаньте рукою з конструкції потрібний вам елемент та стягніть фішку.
Потім можна встановити новий УБЛ , завівши його у внутрішню частину побутової техніки. Надійно прикрутіть гвинти, що закріплюють.
Поверніть манжету на місце.
Зафіксуйте манжету за допомогою 2 викрутки . Якщо всі дії були виконані правильно, то всі деталі повинні працювати справно.

Проблема із засувкою
Якщо зламалися двері люка машини, насамперед перевірте стан замку. Про те, що проблема полягає в цій деталі, може свідчити відсутність характерного звуку, що клацає в момент закриття. На важелі, що входить в отвір, можуть виявитися зазубринки. Саме через них пристрій ризикує припинити нормально закриватися. Потрібно акуратно відкрутити дверцята і покласти на рівну поверхню. Найкраще підготувати для цього вільний стіл. Позбавтеся зазубрин за допомогою звичайного напилка.

Попередньо нанесіть спеціальне графітове мастило, після чого ретельно видаліть усі надлишки, щоб не зіпсувати білизну під час прання.

Залишиться встановити дверцята.

Якщо клямка сильно деформувалася, її легше поміняти на нову, ніж намагатися відремонтувати. На подібну процедуру може піти багато часу - немає жодних гарантій, що робота виявиться результативною. Краще трохи витратитися і знайти нову справну деталь відповідної модифікації.

Іноді «корінь проблеми» прихований зовсім не в клямці, а в слабких кріпленнях та петлях. У такій ситуації просто треба грамотно відрегулювати положення самого люка, щоб клямка легше заходила в потрібний отвір.


Пошкодження скла
Якщо скляна деталь у дверцятах є знімною, можна замовити нову і безпроблемно встановити на потрібне місце. Це найпростіший вихід із ситуації. Якщо ж можливості дістати скло з дверцят немає, доведеться вдатися до ремонту пошкодженої деталі машинки. Для цього треба підготувати епоксидну чи поліефірну смолу.


Приклейте поліетилен до передньої половини скла за допомогою скотчу. Намагайтеся не залишати жодного зазору. Пошкоджену ділянку приховайте спеціальною армувальною стрічкою, яку зазвичай використовують для штукатурних робіт. Підготуйте смолу: перемішайте основу та затверджувач у зазначених пропорціях.

Акуратно влийте суміш у пошкоджену ділянку та дочекайтеся полімеризації складу. За добу можна зняти плівку. Видаліть патьоки, що залишилися, використовуючи лист наждачки. Якщо ви все зробили правильно, скло виглядатиме як нове.


Поломка пластикової опори
Навіть у найякісніших і надійних пральних машинках пластик з часом неминуче псується і сильно зношується, особливо якщо користуватися технікою з нехтуванням. У разі поломки опорних елементів люк може прилягати нещільно, провокуючи цим ризик підтоплення.

Якщо ви помітили, що пластикова деталь псується, зніміть її та зафіксуйте пошкоджену частину за допомогою лещат. Діаметр цвяха має становити 4 мм. Підпиліть його до необхідної довжини, якщо це потреба. Висвердліть в опорі наскрізний отвір, розмір якого становитиме 3,8 мм. Притримайте цвях плоскогубцями і нагрійте до 180 градусів. Далі вставте його пророблений отвір і зачекайте 3 хвилини, поки кріплення не охолоне. Після цього залишиться лише зібрати стулку назад і поставити на колишнє місце. Детально на сайт https://liderdom.kiev.ua
  • exmocom
  • exmocom аватар
  • Немає на сайті
  • Новачок
  • Дописи: 3
  • Репутація: 0
Адміністратор заборонив доступ на запис.
Час відкриття сторінки: 0.044 секунд