b_385_225_16777215_0_0_images_news_2019_pasika_bdjolynyj-pylok-1.jpg

На виставках та ярмарках у нас часто запитують, як вживати квітковий пилок. Ми вирішили відповісти на це та інші питання про цей продукт.

Чим корисний квітковий пилок?

Квітковий пилок — збалансований і повноцінний продукт харчування. Він на 20% складається з білку. Стільки ж білку у філе з яловичини. Крім того, пилок багатий на амінокислоти — основний елемент побудови білків організму. 100 тисяч білків нашого організму утворюють 22 амінокислоти. Відсутність хоча б однієї з них порушує обмін речовин. Амінокислоти повинні потрапляти до організму з їжею, адже вони не виробляються організмом самостійно.

У пилку є всі незамінні амінокислоти.

Також до квіткового пилку входять вітаміни, мінерали, вуглеводи та ферменти. «Хороший полівітамінно-мінеральний комплекс повинен містити не менше 40 компонентів», — стверджує Роберт Аткінс, американський дієтолог, відомий по дієті Аткінса. Пилок в свою чергу складається з більш ніж 300 різних мікроелементів. До того ж пилок, на відміну від інших комплексів, можна приймати дітям від 1 року.

У пилку за тисячі років еволюції збалансувалися між собою всі біологічно активні речовини у найбільш сприятливій для організму формі. Тому добавка їх у свій раціон нормалізує гормональний фон і допомагає уникнути авітамінозу.

Як вживати квітковий пилок?

Найкраще вживати пилок під час сніданку, адже він дає велику кількість енергії. Рекомендована доза становить 10 грамів. Найпростіший спосіб вживати бджолиний пилок — їсти його у сирому вигляді. Ви також можете залити його медом або додати у фруктовий сік, чай чи травʼяну настоянку. Дочекайтеся, поки пилок розкриється — так смачніше. Бджолиним пилком можна прикрашати йогурт або морозиво. В кулінарії його додають у печиво, кекси, мафіни та салати.

Не дивлячись на всю користь квіткового пилку, вживати його необхідно з розумом. Не перевищуйте рекомендовану дозу. Перед вживанням проконсультуйтесь з вашим лікарем, у Вас може бути алергія на пилок.

Жителі Семенівського району та шановні гості можуть придбати даний товар у магазині «SV», а також на сайті medy.com.ua і перевірити користь даного продукту на власному досвіді.

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!