spilka.jpg

Розвиваючи кооперативний рух, ми створимо потужну конкуренцію, завдяки чому зможемо протистояти монополіям та диктату цін. Про це повідомляє генеральний директор і засновник Української асоціації постачальників торговельних мереж, депутат Київської обласної ради Олексій Дорошенко в ексклюзивному інтерв’ю «У липні ми очікуємо зменшення цін на низку продуктів, а не інфляцію».

Нагадаємо, що під прицілом Антимонопольного комітету знаходяться 7 аграрних ринків— від олігополій до конкуренції. АМКУ: на ринку яєць є ознаки зловживання

«Кооперативний рух однозначно змінить ціни на продукцію, адже що більша кількість гравців – то менше монополій і «диктату» цін. Існує великий ризик, що через кілька років всі наші агроринки стануть олігопольними, як це вже відбулося з ринком курятини та яєць. Там відчувається вплив одного, двох чи трьох великих гравців», – зазначає він.

За словами експерта  яскравий приклад – Європа, яка розпочинала розвивати агросектор саме з кооперації. Дорошенко наголошує, що для того, аби позбутися олігархії, Україні потрібні кооперативи.

«Агрохолдинги – це та ж сама олігархія в агросекторі. Ми повинні її не допустити, чи й узагалі позбутися. Більшість ягідних кооперативів розвивають у західних регіонах, а молочні вже багато років намагаються створити по всій Україні. Але вони запрацювали лише в південній частині, бо там великий ринковий гравець, який потребує багато молока хорошої якості», – розповідає він. 

Джерело: https://agronews.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!