Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/news/2014/Others/-foto.jpg'
There was a problem loading image 'images/news/2014/Others/-foto.jpg'
-foto.jpg

Вчора на Полтавщину завітали представники Світового банку. Команда фахівців установи провела аудит використання коштів, виділених області для впровадження суб-проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» та проекту технічної допомоги.

Серед гостей — регіональний директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови пані Сату Кахконен і керівник проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові доктор Фон Зао. Вони ж і очолили команду фахівців і консультантів установи, що здійснюють нагляд за впровадженням суб-проекту та проекту технічної допомоги. Розпочалася перевірка з візиту до Полтавської обласної клінічної лікарні імені М. В. Скліфософського й Полтавського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Її результати й плани на майбутнє обговорили в присутності журналістів з головою Полтавської ОДА Валерія Головка та за участі директора Департаменту охорони здоров’я Віктора Лисака. 

— Дуже важливо бачити на власні очі результати, які дає це фінансування, — говорить Сату Кахконен. — І ми задоволені прогресом Полтавщини по медичному проекту, як найбільшим компонентом в Україні. Середньострокова оцінка реалізації проекту переконала нас виділити вам додаткові кошти.

В цілому, основними для України Сату Кахконен назвала питання вирішення проблеми з корупцією та покращення медицини. 

Валерій Головко зауважив, що область лише на початку шляху модернізації всієї медичної галузі, й основна мета — привести медицину Полтавщини до світових стандартів:

— Левова частина наданих державою коштів спрямовується на медичну галузь. Адже потребують значної уваги проблеми серцево-судинних захворювань, онкозахворювань, реконструкція відділень. В ідеалі б було повністю знести й побудувати все з нуля, але такої можливості немає. Посадовець зазначив, що велика відповідальність і приємність першими здійснювати апробацію реформи. Утім, говорить, існують і складнощі в її реалізації, адже Полтавщина дещо випереджає профільне Міністерство за темпами й сучасними технологіями — телемедицина, перевинна ланка тощо. Наголосив, що все мусить узгоджуватися в загальноукраїнському форматі. 

— Попередні висновки фахівців — позитивні, оскільки ми отримуємо додатковий ресурс за рахунок перерозподілу грошей Світового банку, нереалізованих іншими областями на реалізацію медреформи нашої області. Мова йде про десятки мільйонів доларів. Скільки саме — дізнаємося згодом, — говорить Валерій Головко.

Також є невиключено, що згодом співпраця з Світовим банком пошириться й на земельні відносини. — Світовий банк, так розумію, заходить з пропозицією до Уряду про створення ринку землі. І на реалізацію вони готові витрачати фінансові ресурси. Я вважаю такі зміни вкрай важливими, оскільки нам потрібні прозорі відносини з землею, слід закріпити право власності на землю. Думаю, Світовий банк підтримає ініціативу Уряду по створенню й упровадженню цієї реформи, — підсумував Валерій Головко.

Джерело: https://poltava.to

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!