b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_suprun.jpg

Холодна їжа, зокрема морозиво, може сприяти послабленню болю в горлі, повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун із посиланням на дослідження University of Michigan, а також рекомендації Mayo Clinic (Рочестер, штат Мінесота).

"Пройшли повз холодильник з морозивом, тому що болить горло? Повертайтесь назад і сміливо обирайте улюблений пломбір", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначила керівник МОЗ, насправді, холодне морозиво та заморожені фруктові соки працюють як анестетик, що допомагає заспокоїти запалення та дати тимчасове полегшення болю.

"Це в жодному разі не може бути лікуванням, проте хороший метод тимчасового знеболення. Холодне стимулює зменшення набряку, тому консервує запальні процеси в горлі. Окрім того, коли є набряк в горлі, дуже важко їсти звичайні продукти. Невелика порція морозива допомагає зменшити біль та полегшує процес ковтання їжі", - додала вона.

Супрун нагадала про те, що при болю в горлі уникати варто продуктів, які можуть подразнювати слизову оболонку, а саме сухі продукти, як чіпси, сухарики, будь-які приправи, копчені продукти, кава, сирі овочі. 

Читайте також: Статус "виконувача обов'язків" не впливає на проведення реформ - Супрун 

Нагадаємо про те, що Уляна Супрун є виконуючим обов'язки міністра охорони здоров'я з 26 липня 2016 року.

Джерело: https://dt.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

-1 # белка 18.07.2018, 12:10
та ладно :o :o а як коліно зчесали, треба помазать чимось :-* :-* :-*
# Oleg 18.07.2018, 12:39
белка,помаж морозивом і запий колой. :lol: